superb shaklee products

superb shaklee products

Wednesday, August 6, 2014

SEMBUHKAN LUKA SELEPAS BERSALIN

 Assalamualaikum

nak share info berguna sebab ada baca kt website harian metro :)

Protein memang BAGUS UNTUK PENYEMBUHAN LUKA

Dats y masa pantang saya makan ikan bakar..ikan fresh tu..bukan ikan masin ja :)

and of cos amik ESP shaklee

ESP kaya dengan protein dan sangat2 sesuai di ambil selaps bersalin atau bagi mereka yang baru melalui proses pembedahan.

Ianya juga membekalkan tenaga secara berterusan, jadi bila anda bertenaga, anda akan tenang dan bersemangat.SUSU BADAN PUN INSHAAALAH BANYAK

So bayi anda BOLEH TIDOR LENA..anda pun TAK PENAT.anda bila susu banyak KURANG RISIKO BAYI TEKENA JAUNDIS @ KUNING

anda juga AKAN LEBIH CEPAT LANGSING BILA KERAP MENYUSUI BAYI ANDA.

nampak tak BESTNYAAA

1.SEMBUHKAN LUKA
2.BERTENAGA
3.SUSU BADAN BANYAK
4.LANGSING

:)


Menurut Zuzana Zulkaffle daripada Postnatal Care & Beauty House, pemakanan ialah aspek yang amat penting dalam rawatan pantang bersalin. Ini kerana proses kehamilan mengganggu keseimbangan hormon dan wanita mengalami pelbagai bentuk tekanan dan gangguan emosi akibat perubahan fizikal. Ketika melahirkan anak pula, mereka menggunakan sepenuh tenaga sehingga banyak urat saraf tercedera dan luka.
“Dalam hal ini untuk mengembalikan tenaga serta memulihkan luka, penjagaan makanan amat penting.

Mengikut sesetengah petua Melayu, ibu dalam pantang disyorkan makan nasi berlaukkan ikan masin atau ikan panggang berkunyit dan minum air segelas sehari saja.

“Diet begini tidak lagi sesuai pada masa kini kerana kurang zat serta terdedah kepada risiko penyakit buah pinggang dan tekanan darah rendah. Oleh sebab itu pemakanan haruslah seimbang dan mengandungi semua zat diperlukan tubuh,” katanya.

Dalam hal ini pengambilan ikan amat digalakkan ketika berpantang kerana ikan mengandungi protein dan sangat baik untuk penyembuhan luka. Antara ikan yang disyorkan termasuk haruan, belut dan ikan merah sama ada dibuat sup, dibakar atau dikukus. Ikan berbisa seperti bawal hitam, terubuk, duri, pari, sembilang serta parang dikhuatiri akan menyebabkan bisa atau bentan pada pintu rahim. 


SMS.WASSAP.CALL untuk order 016.566.1241No comments:

Post a Comment